Кметът на столичния район Младост Десислава Иванчева нарече политическа поръчка искането

...
Кметът на столичния район Младост Десислава Иванчева нарече политическа поръчка искането
Коментари Харесай

Кметът на Младост: Не харчим много за почистване и озеленяване, даже сме най-ощетени в София

Кметът на столичния регион " Младост "  Десислава Иванчева назова " политическа поръчка " настояването на общинския консултант от ВМРО Карлос Контрера Агенцията за държавна финансова ревизия (АДФИ) да влезе на инспекция в региона.

" Поредната политическа поръчка против ръководената от мен администрация стана факт през днешния ден. Бяхме упрекнати, че в „ Младост ” през предходната година сме дали страхотни суми за разчистване и озеленяване, освен това непозволено. Докато ревизирах числата, които превъзбудиха господин Контрера, взех решение да ги съпоставя с тези за други региони и още веднъж осъзнах, че не ние харчим доста, а още веднъж „ Младост ” е най-ощетен в София. Дават се луди пари за разчистване и озеленяване, от които регионът с над 100 000 индивида получава трохички. Ако погледнем бюджета на София, за поддържане на междублокови пространства през предходната година са дадени 8 млн. лева, още 23,4 млн. за озеленяване и други над 6 млн за БКС, както се назовават звената за поддръжка. На този декор се оказа, че 400-те хиляди лв. за „ Младост ” са проблематични. " - разяснява Иванчева в позиция, изпратена до медиите.

" И тъй като не желая да остават подозрения измежду непредубедените жители, ще отговоря по разбивки. Започвам с един откъс на господин Контрера: „ За сведение поддържането на уличните и алейните дървета в цяла София е към 900 000 лева на година. В „ Младост ” с съвсем половината от тази сума имаме коефициент на потребно деяние, клонящ към нула ”. Внушението е, че тези пари би трябвало да бъдат съпоставени с 400-те хиляди за „ Младост ”, а в действителност би трябвало да се съпоставят с 10 000 лева, колкото са дадени за поддържане на дървета, т.е. за подрязване и унищожаване на рискови дървета с вишка. Благодаря на господина за напомнянето, че по това перо отива близо милион за София и ще попитам: белким „ Младост ” има към 1% от площите на София, та можем да отделим единствено толкоз, с цел да поддържаме дърветата. Докато ревизирах обстоятелствата открих какъв брой се дава в различен регион, който има 1400 дка площи или единствено със 100 дка повече от „ Младост ”. Над 300 000 лева с Данък добавена стойност единствено за разчистване и поддръжка, без да са купувани машини, без да са правени нови площадки, без да са слагани пейки и кошчета, просто за самата поддръжка. " - твърди кметът на " Младост ".

" На господин Контрера му се виждат скъпи две детски площадки, които направихме. Забравя да каже или може би не знае, че изпълнителят е определен посредством социална поръчка, за която няма нито една тъжба. Сигурно и не знае, че край тези площадки са инсталирани повече стълбове за осветяване, освен това слънчево, в сравнение с заложеното при заданието. Смята, че е проблем, че 60 000 лева са изхарчени за покупка на техника, само че това са пари, дадени след договаряния и избор освен по качество, само че най-много по най-ниски цени. Взехме моторни и тракторни косачки, с цел да не закъсняваме като предходната година с косенето, резачки, камион, генератор, който ни прави страхотна работа, с цел да може да слагаме пейки и да правим поправки в занемарените с десетилетия площадки и градинки. Защо бяха занемарени, при съществуването на тези бюджети на Столична община, допускам всички се досещаме. Г-н Контрера сподели, че са отстранени 59 дървета, само че не помни да спомене нещо, което като общинар беше хубаво да научи, а точно че те са махат единствено с наставления от Дирекция „ Зелена система ” след осъществена експертна оценка, че са рискови. Казва, че в „ Младост ” не се садят нови дървета, а за година те са повече от 200, без да се броят доброволческите акции, които вършим. " - написа Иванчева.

Тя твърди, че " тъкмо поради сходните политически поръчки ние снимаме доста от нещата, които вършим. Това някои биха нарекли пиар, а в действителност е нашето оправдание против клеветите. Всъщност имам вяра, че елементарните жители виждат смяната. А по отношение на нерегламентираното харчене на средствата, чакам следващата инспекция, на която с документи, а не на думи, да потвърдим, че всеки един лев е изхарчен безусловно законосъбразно. Предполагам доста хора знаят, че всеки месец ни се пращат какви ли не инспекции, свикнахме с тях и знаем, че те целят администрацията вместо да работи, да вади и да показва купища документи. Резултатите от инспекциите са еднопосочни, ние няма от какво да се тормозим и сме изрядни. И ще продължаваме по този начин и отсега нататък. "
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР